Ziekenvervoer

Heb je nood aan ziekenvervoer naar een opname, consultatie, dialyse of zelfs voor een privé-afspraak? Dan organiseren wij dit graag voor jou. Reeds sinds 1/1/2015 voorziet Hendriks namelijk niet-dringend liggend ziekenvervoer onder de dienst “H-Ambu”.

H-Ambu beschikt over  7 ambulances waarvan er 3 [EM1] zijn uitgerust als klinimobiel. Deze laatste zijn voorzien van de nodige medische apparatuur.

Onze ambulances zijn uitgerust met boordcomputers die in continu contact staan met de dispatching. Heeft de ambulance een eventuele vertraging van meer dan 30 minuten? Dan ontvang je een verwittiging van onze dispatcher.

Je kan steeds rekenen op 2 opgeleide ambulanciers die je veilig naar jouw bestemming brengen. Eén van deze professionals zal plaatsnemen naast jou. Zo zorgen we dat de rit voor jou zo aangenaam mogelijk verloopt en kan er vlot actie ondernomen worden in geval van problemen.

 Hendriks heeft een vergunning als kwalitatief niet-dringend liggend ziekenvervoer. (Verplicht sinds 1/7/2021)

Onze werking

Historiek

In december 2014 werd H-Ambu opgericht als zusterbedrijf van Hendriks. Een half jaar later nam H-Ambu het bedrijf Taxi & Ambulance 2000 uit Eeklo over. Zo kregen we er een organisatie met 30 jaar ervaring alsook ervaren ambulanciers en dispatchers bij.

Sinds 01/2019 is H-Ambu niet enkel actief in de regio Gent, maar ook in Noord-Limburg (Lommel).

Onze kantoren

H-Ambu en Hendriks delen dezelfde kantoren. Deze zijn uitgerust met de meest moderne apparatuur op het vlak van IT en telecommunicatie. Dankzij een op maat ontworpen planningsprogramma wordt de organisatie van de ritten in goede banen geleid.

Tarieven

Wil je graag het tarief voor jouw rit opvragen? Contacteer ons dan via mail of per telefoon voor een offerte. De factuur ontvang je na de rit in jouw brievenbus.

 

Wist je dat er meerdere ziekenfondsen en hospitalisatieverzekeringen tussenkomen in jouw vervoerkosten? Neem dus zeker eens contact met hen op om de mogelijkheden rond jouw terugbetaling te bespreken.

Oost Vlaanderen

AdresOttergemsesteenweg-Zuid 680; 9000 Gent

Telefoon: +32 9 395 55 95
E-mail: info@h-ambu.be

Openingsuren:
ma-di-wo-do-vr 7u00 - 18u00

Antwoordapparaat:
ma-di-wo-do-vr 18u00 - 7u00
za-zo

Limburg

AdresWaterrijtstraat 24; 3920 Lommel

Telefoon: +32 11 80 98 99
E-mailinfo.lommel@h-ambu.be

Openingsuren:
ma-di-wo-do-vr 7u00 - 18u30

Antwoordapparaat:
ma-di-wo-do-vr 18u30 - 7u00
za-zo

Voertuigen

Al onze ambulances zijn uitgerust met een ergonomische brancard, saturatiemeter, aspiratietoestel, bloeddrukmeter, glucometer, zuurstof, schepbrancard, draagstoel, vacuümmatras, EHBO-koffer, airco, verwarming in de sanitaire cel, getint glas en een boordcomputer. Daarnaast zijn er ook verschillende ambulances uitgerust met een monitor. Zo zetten we jouw veiligheid en comfort steeds voorop.

Verder hebben we één ambulance die beschikt over een zweeftafel. Deze is speciaal ontworpen voor patiënten met rugklachten en/of ernstige breuken.

Gelieve bij jouw aanvraag voldoende informatie door te geven zodat we de juiste ambulance voor jou kunnen voorzien.