Over Hendriks NV

Hendriks is een familie bedrijf actief in het zorgvervoer in Vlaanderen Brussel en Wallonië. Hiervoor beschikt het over een sterk team van 450 mensen. Hendriks streeft er naar om op een mensvriendelijke en milieubewuste manier vervoer te organiseren waarin de klant centraal staat en waarbij elke medewerker zich inzet tot het leveren van een kwaliteitsvolle, betrouwbare en veilige vervoerservice. Op die manier wil het een bijdrage leveren tot een betere mobiliteit in Vlaanderen, Brussel en Wallonië voor gehandicapten, rolstoelgebruikers en iedereen met een mobiliteitshandicap. Hierbij focussen we ons op samenwerking met openbare diensten, groepen en individuen.

Naast het vervoer van rolstoelgebruikers (PRM) is Hendriks actief in andere niche markten van assistentie en vervoer. Zo worden er vliegtuigbemanningen (CREW) vervoerd tussen de luchthavens van Zaventem en diverse hotels, alsook op het domein van Brussels Airport zelf.

Daarnaast staat Hendriks, onder de noemer IHcT, en mede in opdracht van Rode Kruis Vlaanderen, in voor de dagelijkse bloedbedeling aan alle Vlaamse ziekenhuizen. Er worden ook nucleaire transporten uitgevoerd in opdracht van UZ Gasthuisberg.

Verder staat het Hendriks team ook in voor de assistentie aan en het begeleiden van personen met mobiliteitshandicap in de gebouwen en op de terreinen van Brussels Airport (PRM Assistance).

IHcT en PRM Assistance zijn 24/24 en 7/7 operationeel.

Vanaf 2024 zal Hendriks in heel wat vervoersregio’s in Vlaanderen instaan voor de uitvoering van Vervoer op Maat en dit onder de naam ‘Hoppin’.

Dus wellicht kom je ons ergens wel eens tegen…