Assistentie op Brussels Airport

Heb je een mobiliteitshandicap (PBM) en ga je op reis met het vliegtuig? Dan begeleidt Hendriks je graag van de parking tot op jouw vliegtuigstoel. En terug, uiteraard.

Dit is een gratis service voor mensen met een mobiliteitshandicap (PBM). Specifiek voor reizigers van Brussels Airport voeren wij dit luchthavenvervoer voor jou uit.

Bereid jouw reis voor

Neem minstens 48u voorafgaand aan jouw vlucht contact op met jouw luchtvaartmaatschappij of reisagent. Informeer hen ook of je jouw eigen rolstoel meebrengt. Meld je vervolgens minstens 1,5u voor de vertrektijd van jouw vlucht aan in Brussels Airport.

Naar de luchthaven

Indien je reeds vervoer hebt naar Brussels Airport, kan je gebruik maken van de Drop-off zone. De vertrekhal bevindt zich op 250 meter van deze plek.

Kom je met jouw eigen wagen? Parkeer dan op één van de voorziene parkeerterreinen. Daar zijn telkens voorbehouden plaatsen voorzien voor personen met een handicap. Deze parkeerplekken bevinden zich dicht bij de ingang van de luchthaven en zijn aangegeven met het gebruikelijke parkeerbord. Uiteraard dien je hiervoor in het bezit te zijn van een parkeerkaart voor mindervaliden.

Op Brussels Airport

Meld je eerst aan bij de incheckbalie in de vertrekhal om jouw boardingpass te ontvangen. Ga vervolgens naar de Special Assistance Welcome Desk. Deze vind je naast check-in rij 2, achter de check-in balies.

Geraak je niet tot de check-in-balie of de Special Assistance Welcome Desk? Meld je dan aan bij één van de PRM-helppunten. Hier bevindt zich een knop waarmee je ons kan oproepen. Van daaruit helpen we je erg graag verder. Deze helppunten vind je hier;

 

-          Parkeergarage P2, niveau 2 (vertrekhal)

-          Drop-off zone (naast de ticketautomaat)

-          Busstation (bij platform C)

-          Treinstation (bij de liften)